3 reden om te kiezen voor een gietvloer

3 reden om te kiezen voor een gietvloer

Vroeg of laat komt er een keer een moment dat het tijd is voor een nieuwe vloer. We hoeven je dan dus ook vast niet uit te leggen dat het verstandig is om alvast goed na te denken over wat voor type vloer je mooi vindt, maar ook de ruimte waar de vloer komt te liggen. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet vreemd om voor de slaapkamer te kiezen voor bijvoorbeeld vinyl of laminaat en voor de woonkamer voor een gietvloer. Hoewel toch zien dat de gietvloer steeds populairder lijkt te worden, is het goed om de vele voordelen ervan nog even een keer met je te bespreken. We zien namelijk nog best vaak dat mensen bij een gietvloer denken aan een saaie, grijze vloer, wat dus tegenwoordig allang niet meer zo is. Dus ben je op zoek naar een nieuwe vloer, dan is het goed om eens te kijken naar de gietvloeren van coatingvloer.nl en onze voordelen even rustig door te lezen.

Gietvloeren zijn duurzaam

Een van de voordelen en vaak ook voornaamste reden dat mensen kiezen voor een gietvloer, is de duurzaamheid van de vloer. Gietvloeren zijn namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, krassen en vlekken. Dit betekent dat je jarenlang van je gietvloer kunt genieten zonder je zorgen te maken over zware beschadigingen of lelijke vlekken. Bovendien zijn gietvloeren eenvoudig te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen en huisdieren, maar ook voor commerciële ruimtes zoals kantoren en winkels.

Verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen

Om even terug te komen op het feit dat veel mensen denken dat gietvloeren er alleen in saaie kleuren zijn, is dus niet het geval! Sterker nog, je kunt je gietvloer eigenlijk in iedere gewenste kleur laten samenstellen en ook kiezen voor een patroon, mocht je dit mooi vinden. Daarom is het ook goed om eens online te kijken naar de gietvloer prijs voor de vloer die jij mooi vindt, zodat je alvast een idee hebt van wat het je gaat kosten. Het enige advies dat we je wel willen meegeven, is dat het vaak verstandig is om te kiezen voor een lichte en neutrale kleur, zodat je vloer een stuk eenvoudiger te combineren is met de rest van je interieur. Mocht je dan een keer van stijl willen veranderen, dan is dit geen probleem.

Onderhoudsvriendelijk

Het liefst noemen we gietvloeren onderhoudsvrij, maar helemaal geen onderhoud kan helaas niet. Logisch, want ook op een vloer zonder naden en kieren kunnen natuurlijk stofjes en andere resten komen. Het voordeel wat deze vloeren wel hebben, is dat ze een stuk minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld PVC of houten vloeren. Vaak hoef je een gietvloer maar een aantal keren per week te stofzuigen en dweilen, terwijl dit bij een andere soort vloer veel vaker nodig is om te zorgen dat de vloer schoon blijft. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is met het gebruik van schoonmaakmiddelen.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter