Geef je oude keuken een make-over zonder grote verbouwingen

Geef je oude keuken een keuken renovatie

Misschien zijn de fronten van je keuken versleten, mis je een kookeiland waar je ook je gasten ontvangt of ben je niet meer tevreden van het huidige design. Dan is het tijd voor een grondige keukenrenovatie.

Helaas klinkt zo’n verbouwing vaak als een groot project waarbij je meteen denkt aan breekwerk en wekenlang kamper in je eigen huis. Maar gelukkig bestaan er ook voldoende mogelijkheden om het hart van je huis snel en stofvrij een make-over te geven. Ontdek hoe jij je keuken eenvoudig omtovert tot een nieuwe oase van rust, voorzien van alle gemakken en aangepast aan jouw persoonlijke wensen.

De juiste kleur verandert de sfeer

Zin om de look van je keuken compleet te veranderen, zonder een complexe of dure verbouwing? Transformeer je ruimte door te kiezen voor een nieuwe kleur op de muren. Zo behoud je je huidige basis, maar leg je de accenten van je keuken ergens anders. Ga voor zachte aardetinten om je oppervlaktes optisch te vergroten. Of durf te kiezen voor een opvallende of donkere kleur om de aandacht van je medebewoners of gasten te trekken. Niets waar een likje verf niet voor kan zorgen.

Nieuwe fronten, nieuwe look

Je bent nog tevreden over de indeling van je keuken en ook je toestellen en keukenblad zijn nog niet versleten. Maar het design van je kastdeuren is gedateerd en je fronten zijn bovendien dringend aan vervanging toe. Door enkel je kastdeuren te vervangen, kies je voor een keukenrenovatie zonder breekwerk. En toch verandert de volledige uitstraling van je keuken. Durf te kiezen voor witte fronten en werk ze af met een strak handvat. Of ga voor tijdloos hout en combineer met een smeedijzeren knop. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ga voor een ander keukenblad

Naast de kleur van je muren en het uiterlijk van je keukenkasten, neemt ook je keukenblad een groot deel van je ruimte in. Zonde om alles te vervangen, wanneer je ook enkel je werk- en snijoppervlak kan aanpassen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden van materialen, elk met hun eigen voor- en nadelen en bijhorend budget. Renoveer je liefst zo goedkoop mogelijk, maar wil je toch een volledig andere look? Dan is laminaat een goede keuze. Droom je van een echte eyecatcher die tegen een stootje kan? Dan zijn natuursteen, keramiek of composiet een ideale keuze. Maak je design compleet met een bijpassende wasbak en kraan.

Laat je verlichting het uitzicht van je keuken bepalen

Zeg vaarwel tegen klassieke lichtpunten en integreer een LED-strip boven of onder de kastenwand van je keuken. Indirecte verlichting zorgt voor de juiste gemoedelijke sfeer. Of kies bij je keukenrenovatie voor inbouwspots die je na het koken weer dimt om gezellig te dineren. Staat er een prachtig en groot eiland te pronken in je keuken? Monteer er een opvallende hanglamp boven in jouw favoriete stijl.

Kies voor een achterwand met leuk accent

Een andere manier om een nieuwe wind te blazen door jouw keuken, is het plaatsen van opvallende tegels, origineel behangpapier of een stijlvol paneel achter je fornuis. Kies voor kleurrijke Marokkaanse tegels, klassieke beige metrotegels of voor waterbestendig modern behang. Creëer een luxe-uitstraling met een glazen of metalen achterwand en geef je keuken een strakke en moderne look.

Combineer praktisch met esthetisch

Nood aan meer opbergruimte maar niet klaar voor een volledige keukenrenovatie? Bevestig een open plank boven je koffiemachine. Zo bespaar je plaats in je schuiven en zet je jouw zelfgemaakte mokken mooi in the picture. Of gebruik houten bakken en rieten manden om je keuken een authentieke uitstraling te geven. Bovendien berg je hier eenvoudig je aardappelen, groenten of fruit in op. Mooi én bijzonder praktisch.

Kleine decoratiestukken, grote impact

Je hoeft niet diep in je buidel te tasten om je keuken volledig te transformeren. Ook kleine aanpassingen zorgen voor een nieuwe en verfrissende look. Plaats je verse kruiden op je eiland en combineer met andere plantjes, zo geef je leven en kleur aan je keuken. Hang een leuke en inspirerende poster op, koop nieuwe handdoeken in je lievelingskleur of schaf nieuwe placemats aan die schitteren op je kookeiland. Alle kleine details vormen samen een mooi en verfrissend nieuw geheel.

Apparaten met karakter

De elektrische toestellen van een aantal jaren geleden waren ontzettend functioneel, maar vooral enorm lelijk. Tegenwoordig koop je apparaten die een ware streling zijn voor het oog. Zet ze gerust permanent op je keukenblad en laat ze de eyecatchers vormen van jouw keuken. Koop een aantal toestellen in dezelfde kleur en creëer rust, eenheid en structuur.

Keukenrenovatie zonder breekwerken

Je huidige keuken omvormen tot een hedendaagse, originele en unieke kern van je woning? Het kan ook zonder grote renovatiewerken en structurele verbouwingen. Bepaal je eigen budget en pak jouw keuken stap voor stap aan. Houd je doel voor ogen en transformeer je ruimte detail per detail, tot je volledig tevreden bent. Koken en dineren wordt weer echt een plezier in de keuken van je (stofvrije) dromen.

Laat een reactie achter