Nieuw meubilair? Hier zijn tips om je thuis veilig te houden

Nieuw meubilair? Hier zijn tips om je thuis veilig te houden

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en geïnvesteerd in nieuw meubilair? Dan weet je vast en zeker hoe spannend het is om dat meubilair echt te gaan gebruiken. Alles is nieuw en het liefst hou je dat ook zo. Of het nu gaat om een moderne designbank, een stijlvolle eettafel of een vintage dressoir, je wilt dat het mooi blijft. Nieuwe meubels zijn geweldig leuk, maar brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee als het gaat om veiligheid en bescherming. Hier vind je een paar handige tips om je nieuwe meubilair en je huis veilig te houden.

Bescherming tegen ongelukjes

Een feestje thuis is natuurlijk super gezellig, maar ook een beetje spannend als je net nieuwe meubels hebt. Je ergste nachtmerrie? Iemand die een glas rode wijn laat vallen over je nieuwe bank. Om ongelukjes te voorkomen, kun je kiezen voor meubelbescherming zoals speciale sprays die stoffen beschermen tegen vlekken.

Een kindvriendelijk interieur

Met kinderen in huis weet je dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Een nieuwe tekening maken voor mama kan zomaar veranderen in een gigantische vlek op je nieuwe gordijnen. Heel pijnlijk, maar het hoort erbij als je kids hebt. Bescherm je inboedel en zorg dat je meubels ‘kind proof’ zijn. Een dekking inboedelverzekering kan hier ook een goede oplossing voor zijn.

Verzekeren van je nieuwe interieur

Je hebt flink geïnvesteerd in je nieuwe meubels, en die investering wil je natuurlijk goed beschermen. Gelukkig heb je woonverzekeringen om precies dat te doen. Een inboedelverzekering dekt schade aan je meubels door brand, inbraak of waterschade. Mocht er ooit iets misgaan, dan ben je met een goede verzekering tenminste een beetje geholpen.

Regelmatig schoonmaken en onderhoud

Dit klinkt misschien als een open deur, maar regelmatig schoonmaken en onderhoud van je meubels maakt een wereld van verschil. Stof en vuil hopen zich op en kunnen, vooral bij stoffen meubels, voor vlekken zorgen als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Stof je meubels af, gebruik speciale schoonmaakmiddelen voor hout en leer, en maak stoffen meubels schoon met een stofzuiger. Door regelmatig onderhoud blijven je meubels er langer als nieuw uitzien en gaan ze ook echt langer mee.

Veiligheid en bescherming gaan hand in hand

Een huis is gemaakt om in te leven, maar natuurlijk is het ook belangrijk om je spulletjes een beetje te beschermen. Als je investeert in nieuwe meubels, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met de juiste bescherming en voorzorgsmaatregelen kun je jarenlang genieten van je mooie nieuwe aankopen.

Laat een reactie achter